Micelární voda - jak funguje a pro koho je vhodná?

Micelární voda - jak funguje a pro koho je vhodná?

Micelární voda je oblíbeným a moderním způsobem odličování a čištění pleti, který nabízí řadu výhod. V tomto článku se dozvíte, co je to micelární voda, jak funguje, pro koho je vhodná a jak ji správně používat.

Co je to micelární voda?

Micelární voda je vodný roztok obsahující malé částice nazývané micely. Micely jsou molekuly tenzidů, které mají dvojí charakter: zvenku jsou přitahovány vodou a uvnitř oleji a mastnotě. Díky tomu dokážou obklopit a odstranit nečistoty z pokožky bez potřeby drhnutí nebo oplachování.

Micelární voda se používá jako multifunkční přípravek na odlíčení a čištění obličeje, rtů i očí. Nahrazuje tak odličovač, čistící gel nebo mléko a tonikum. Je šetrná k pleti, hydratuje ji a vyrovnává její pH.

Jak funguje micelární voda?

Micelární voda se nanáší na bavlněný tampon nebo vatovou tyčinku a jemně se přikládá na pleť. Micely na tamponku přitahují make-up, nečistoty a mastnotu z pokožky jako magnet a vtahují je do svého jádra. Pleť tak zůstane čistá a svěží bez pocitu mastnoty nebo lepivosti.

Micelární voda se neoplachuje, protože neobsahuje žádné agresivní složky, které by mohly pleť podráždit nebo vysušit. Stačí pouze otřít pleť suchým ručníkem nebo papírovou utěrkou.

Pro koho je micelární voda vhodná?

Micelární voda je vhodná pro všechny typy pleti, ale obzvláště pro ty citlivé, suché nebo problematické. Micelární voda totiž nepoškozuje přirozený lipidový film pokožky ani jej nenarušuje bakteriemi z rukou nebo vody z kohoutku.

Micelární voda je také ideálním řešením pro ženy, které se líčí silně nebo používají voděodolné líčení. Micely si poradí i s tímto typem make-upu bez tření nebo drhnutí pleti.

Jak správně používat micelární vodu?

Micelární vodu byste měli používat ráno i večer jako součást vaší každodenní péče o pleť. Ráno pomůže odstranit maz, odumřelé buňky a zbytky noční péče z pokožky a připravit ji na aplikaci krému nebo make-upu. Večer pomůže odlíčit pleť od líčení a celodenních nečistot a zklidnit ji po námaze. Vyzkoušejte naší Tolure Micelární vodu. 

Zpět na blog